Léčba braravic homeopatií

05.05.2014 21:03

 

Bradavice jsou častý problém. Postihují nejčastěji děti a dorostence, ale jejich výskyt je běžný ve všech věkových kategoriích. Příčin je jako vždy více, ale hlavní je něco, co nemůžeme projevit, nějaká vnitřní „ošklivost“, pocit nepřijetí nebo naší jinosti. Často je za ní schován vztek a zloba.

Bradavice se objevují v různých tvarech a velikostech a na různých částech těla, zejména na rukou, obličeji, chodidlech nebo genitáliích. Jsou to způsobené papilloma virusem (HPV).

Bradavice se můžou objevit v jakémkoliv věku, nicméně postihují většinou děti a dorostence a jsou vysoce nakažlivé (přenosné vodou, vlhkými rukami).

V podstatě jsou neškodné, na druhou stranu kdykoliv se objeví na viditelném místě, a to zejména na rukou nebo na obličeji, tak postižený dělá vše pro to, aby se jich zbavil. 

Bez oslovení příčiny se nám bradavice jako upozornění bude vracet. Je třeba poznat svojí cenu a krásu.

U dětí pomáhá „odkoupení“, nebo „začarování“ bradavice velice účinně. Dospělí v kouzla již nevěří a tak ani takto jednoduchá kouzelná metoda nebývá úspěšná. Lidové recepty s naloženým česnekem a další je vhodné zkusit. A samozřejmě máme homeopatii, která úspěšně pomáhá řešit bradavice i jiné obtíže.

Obvykle se bradavice léčí zmražením (tekutým dusíkem), vypalováním, vyříznutím nebo pomocí jedovatých látek (např. šťáva z vlaštovičníku). Většinou jsou však tyto zásahy nejen bez úspěchu, ale vedou kolikrát i k rozšíření bradavic. Dobrou zprávou je, že v  65% případů, časem zmizí bradavice sami bez jakéhokoliv zásahu.

Bradavice jsou většinou vnímány jako nepříjemnost – tím, že je odstraníme, odstraníme i problém. Nicméně, je tomu opravdu tak? Homeopatie říká jasné „NE, není“.

Jejich existence na povrchu kůže jasně varuje a poukazuje na hlubší slabost a oslabení, které umožňuje dalšímu rozrůstání bradavic. Pokud je odstraníme, tak neřešíme oslabení a téma pod povrchem. Člověk se s velkou pravděpodobností vrátí.

Je zapotřebí řešit problém holisticky a v tom je homeopatie opravdu vynikající. Homeopatická medikace řeší zdravotní problémy, příčiny i oslabení pacienta. Skvěle to funguje a bradavice mizí sami bez zásahu.

Nejčastější léky na bradavice

Pokud se rozhodnete léčit bradavice homeopatickými léky, tak nejčastější jsou Antimonium crudum (Ant-c.), Nitricum acidum (Nit-ac.) a Thuja occidentalis (Thuj.).

Antimonium crudum:

tvrdé, rovné bradavice, které se vyskytují v houfu. Pacient je podrážděný s bílým povlakem na jazyku, často se přehřívá a má zažívací potíže.

Calcarea carbonica (Calc.):
kulaté, tvrdé a samostatně vyskytující se bradavice. Používá se na endofytické bradavice, které mají rohovité a tvrdé okraje a uprostřed jsou v důlku. Jsou charakteristické pro lidi, kteří mají vlhké a studené ruce a nohy, a kteří preferují stereotyp, všední věci než změny a neznámé.

Causticum (Caust.):
Staré, velké bradavice vyskytující se zejména na nose, pod nehty na rukou nebo bradavice na konečcích prstů na rukou, které snadno krvácejí. Jsou často tvrdé, zanícené, bolestivé a vyskytují se na bělavo-zažloutlé kůži, která často vypadá jako špinavá. Lidé, kteří reagují na tuto léčbu, mají obavy z toho, že se něco hrozného stane a silně soucítí, pokud se dějí nepříjemné věci ostatním.

Cinnabaris (Cinnb.):
Častý lék na molluscum contagiosum, které má zčervenalé okraje a na stařeckou keratózu (hrubá kůže, která se zvětšuje věkem). Lidé, kteří reagují na tuto léčbu, jsou náchylní k zánětům dutin.

Dulcamara (Dulc.):
Ploché bradavice, které se objevují na zadní straně rukou a na obličeji. Jsou hnědavé až černé. Lidé, kteří je mají, jsou většinou pacienti s revmatickými potížemi, které se zhoršují v chladu a vlhkém prostředí.

Ferrum picricum (Ferr-pic.):
Malé bradavičky, které se objevují ve velkých shlucích. Ferrum Picricum se také může použít u plochých a rovných bradavic s nepravidelnými okraji, které se vyskytují na obličeji, zápěstí, krku nebo koleně. Muži trpí zvětšením prostaty.

Graphites (Graph.):
Doporučuje se u bradavic, které vypadají jako zrno a které se vyskytují na dlaních nebo chodidlech. Můžou mít nažloutlé zabarvení. Lék je určený těm, kteří mají problémy s rozhodováním a kteří jsou náchylní k jizvám.

Natrum muriaticum (Nat-m):
Důležitý lék na bradavice na dlaních nebo chodidlech. Lék je vhodný pro osoby, které jsou uzavřené, zdrženlivé a citlivé.

Nitricum acidum (Nit-ac.):
Tento lék se podává k léčbě velkých, popraskaných a zlatavo – žlutých bradavic, které svědí, zapáchají a krvácejí během mytí. Léčba je určena těm, kteří mají obavy a strachy o své zdraví a obávají se rakoviny. Často se podává k léčbě bradavic, které mají zrohovatělé ohraničení a vnitřek vklenutý. Často se podává ke klasickým chodidlovým bradavicím.

Ruta graveolens (Ruta):
Toto je klíčový lék k léčbě bradavic, zejména těch, které objevují na dlaních. Lidé, kteří potřebují Ruta Graveolens mají sklony k natržení šlach nebo ke zranění okostnice.

Thuja occidentalis (Thuj.):
Nejčastější lék na léčbu různých druhů bradavic. Pokud žádné z výše uvedených léků nejsou vhodné, berte v potaz Thuju. Thuja je doporučována zejména u drsných, zapáchajících nebo mozaikovitých bradavic, které se vyskytují samostatně na chodidlech. Občas je doporučeno na genitální nebo anální bradavice. Vhodný lék pro pacienty, kteří se trápí tím, jak ostatní o nich smýšlejí.

Americium:
Jeden z nových léků. V situaci, kdy člověk něco nezvládl, ale odmítá si to připusit. Chce stále něco nového.

Zpět