Příběh o veverce, aneb jak vznikají homeopatika

14.09.2013 13:10

Milí přátelé a klienti,

během své praxe jsem vytvořila nebo se podílela na vzniku mnoha léků. K „Veverčímu léku“ mám nicméně velmi osobní vztah, tak jsem se rozhodla ho s Vámi sdílet:

Na úvod pár informací z mytologie ohledně naší Veverky.

Veverka byla spojována s ženstvím, plodností a mateřstvím. Byla symbol ženské moudrosti a intuice, radosti ze života, hojnosti, chytrosti a hravosti. Díky své mazanosti často dokázala přelstít i mnohem větší zvířata. Vládla elementem vody a vlhkosti a byla nositelkou deště.  V germánských legendách bývala strážkyní dubových lesů a poslem sněhu a jarních dešťů.

V germánské mytologii byla poslem zpráv mezi světem Bohů a Posvětím. Ale s chutí i vyvolávala rozbroje.

U Keltů znamenala nositelku zimy a i její náhodné poranění bylo špatné znamení. Keltská legenda: původně měla bílý kožíšek a byla zasvěcena bohyni Meb, která jí posílala na podzim do Země věčného chladu, aby odtamtud přinesla na svět zimu a sníh. Lidé si jí za to vážili a uctívali jí. Jednou omylem lovec veverku postřelil, když byla na své cestě do krajiny chladu. Na zemi pak roky nepřišla zima, stromy nenesly, plody začaly usychat a všichni hladověli. Lidé dlouho usmiřovali rozzlobenou bohyni mnoha oběťmi, až vyslyšela prosby a veverka i zima se na svět vrátily. Na paměť jejího zranění má její kožíšek červenou nebo i černou barvu.

V Římě, Číně i Japonsku je dávána do souvislosti s vinnou révou. V S Asii byla uctívána pro svou schopnost přečkat i krutou zimu, šamanům na Sibiři propůjčoval veverčí duch šamanovi potřebnou hbitost a šikovnost.

Pro Amazonské Indiány to je jedna z podob, jakou na sebe brala Paní zvířat.

Ženy některých Amerických kmenů indiánů nesmějí jíst veverky, jinak by nemohly přinést déšť.

Křesťané jí spojují se symboly moudré hospodářky, ale i nenasytností až lakotou i s leností.

V rámci poselství a symbliky zvířat nás veverka učí jak plánovat dopředu na zimu. Je rozmarná a nevyzpytatelná a tím může lehce přelstít. Má sílu hromadit, uschovávat, dělat si rezervy pro budoucnost – sem patří: úsudky, názory, vkladní knížky, svíčky, zásoby jídla … je vždy připravena a nezmatkuje. Pozor na shromažďování věcí, které vám nesouží – ať už myšlenky, obavy, tlaky, stresy, věci… v srdci a mysli nashromážděte moudrost a láskyplnou péči – a pak získáte vědomí, že vše se ve správný čas vyřeší. 

A jak vzniknul vlastně „Veverčí“ lék?  Veverka si vlastně našla mne, ne já ji…  Najednou se na cestě domů začaly objevovat přejeté veverky. Trvalo to dlouho a nakonec, když jsem našla další veverku přejetou na silnici, rozhodla jsem se a ustřihla jsem ji kus chlupů na ocásku a vyrobila jsem homeopatickým postupem zvaným triturace a následně potencováním lék. Udělala jsem tak zvaný proving léku – což je v homeopatii jméno pro zkoušku léku, kterou na sobě dělá zdravý člověk, aby objevil, jak je možno lék využít, jaké léčí symptomy, problémy, s čím může pomoci.

U veverky se objevila následující témata a její použití – hlavně pro miminka do letadla, se již mnohokrát osvědčilo:

  • Cesty a přesuny, zorientování se po „přeskoku“, přesunu či přeletu do jiného prostoru, světa, reality ...
  • Ztráta ukotvení v životě, způsobené traumatem (např. úmrtí v rodině)
  • Následky zranění, otřesu mozku, závratě, bolesti hlavy po nárazu.
  • Po regresích, po porodu, úrazech, které jsou spojené s pocitem, že jste ztratili směr i ukotvení, že nemají cestu, jak ke svým věcem.
  • Pocit, že jsi ztracen v meziprostoru, nespokojenost s tím, co je, rigidita.
  • Pro miminka na cesty v letadlech, aby je nebolela ouška (nemáte-li veverku, dejte dětem Arniku) a aby zvládly přesun bez obtíží.
  • Psychické poruchy – Pocit „nevím kdo jsem“, „jsem všude, nemám hranice“, schizofrenie.
  • Děti s autismem, roztěkaností, hyperaktivitou i ženy v přechodu.
  • Od jiných léků jí odlišuje její schopnost radosti a přijímání, ale hlavně uvědomování si „reality“
  • Naučí tě, že je dobré mít místo, kam se můžeš vracet (mít svůj nulový bod).
  • Tak to vidíte, i takto můžou vzniknout léky v homeopatii:-)
  • Přeji Vám krásné dny, plné poznání a klidné přesuny …

Vaše Vladimíra

Zpět