Supervize

22.09.2014 12:05

Vážené homeopatky, vážení homeopaté, 

ráda bych Vám nabídla supervize. V rámci studia i praxe homeopatie jsou supervize vždy jednou z neužitečnějších aktivit, které posouvají homeopata v praktickém používání homeopatie. 

Řešení případů mě moc baví, analýza a následné porovnávání jednotlivých léků, které z případu vyplynou, patří nejúčinnějšímu učení se nových a méně známých léků, nebo pochopení starých známých polychrestů z nového úhlu pohledu. 

Každý případ je unikátní a je třeba ho brát jako jedinečný a neopakovatelný. Můžeme pracovat s živými i “papírovými” případy. Ty živé jsou samozřejmě přínosnější. Je vhodné nechat klienta co nejvíce samostatně mluvit. Až na konci, pokud to sám nezmínil v průběhu konzultace, se otázkami doptáme na to, co nám chybí pro celkový obrázek a uchopení centrálních témat a problémů. 

Ve vlastní analýze vybereme základní témata, opakované vzorce a slova, fyzické problémy, emocionální potíže, způsob myšlení a události, které člověka formovaly. Poskládáme je tak, aby bylo vidět, co je společnou linkou/linkami, které případem procházejí. Na jejich základě vybíráme lék na konkrétní aktuální situaci a potíže klienta.

V žádné části odebírání případu ani analýzy nehodnotíme, tím bychom ztratili nadhled. Ten kdo případ odebírá je jen pozorovatel situace. Homeopat má využívat svou intuici. Je třeba také vždy zaznamenávat pocity a odraz, který klient přináší do homeopatovy vlastní energie, protože i ty jsou nedílnou součástí případu. Vše, co klient říká, je jeho vlastní jedinečná realtita, kterou on naplno prožívá. Je to jeho pravda. Tu nelze hodnotit, nemá sama o sobě klady a zápory, jen ty, které jim tam dá klient sám. 

Je to krásná skupinová práce, při které diskuse a vzájemné porovnávání náhledu více lidí vede ke skvělým výsledkům při výběru správného léku.

 

Chcete-li zkonzultovat své případy, či získat praxi během svého studia, neváhejte a ozvěte se na mail vladimira.rehackova@gmail.com.

 

Přeji Vám mnoho homeopatických i životních úspěchů.

 

S pozdravem,

Vladimíra Řeháčková

Zpět